Όταν ετοιμάζεσαι να τραγουδήσεις

Friday, September 1, 2017 - 11:30
Ξεκίνα να σκέφτεσαι τα βασικά : Στάση σώματος, αναπνοή και τονικότητα 
 
  • Διόρθωσε τη στάση του σώματος σου για καλύτερο ήχο.

Το πρώτο που κάνουμε όταν ετοιμαζόμαστε να τραγουδήσουμε πρώτη φορά μπροστά σε κόσμο είναι να στεκόμαστε κορδωμένοι! Χαλάρωσε και άφησε τους ωμούς σου να πέφτουν ελεύθερα. Ο τρόπος που στεκόμαστε είναι εξίσου σημαντικός για το τραγούδι, δεν είναι δύσκολο αλλά θέλει λίγη εξάσκηση για να προσαρμοστούμε κατάλληλα. Όταν ευθυγραμμίζεις το σώμα σου σωστά, όλοι οι μύες σε “βοηθούν” να τραγουδήσεις στη σωστή στάση, όπως επίσης και να αναπνέεις σωστά. Εξάλλου η κατάλληλη ευθυγράμμιση μας βοηθά όχι μόνο να τραγουδάμε καλύτερα αλλά να φαινόμαστε επαγγελματίες και με αυτοπεποίθηση!

 

  • Μάθε πώς να αναπνέεις σωστά.

Κάθε φορά που τραγουδάμε παίρνουμε μεγάλες κ έντονες αναπνοές με αποτέλεσμα να κουραζόμαστε! Ανέπνεε φυσικά, δεν χρειάζεται να παραφουσκώνεις και να σφίγγεις τη φωνή στο λαιμό σου. Η αναπνοή μας την ώρα που τραγουδάμε είναι διαφορετική από τη φυσιολογική αναπνοή μας ή απ' όταν μιλάμε. Υπάρχουν κατάλληλες ασκήσεις που θα σου εξηγήσουν πώς να αποθηκεύεις αρκετό αέρα και σωστά την ώρα που τραγουδάς ώστε να μπορείς να «κρατάς» τις μεγάλες φράσεις που ακούς στα τραγούδια.

 

  • Βρες την τονικότητά σου.

Η τονικότητα είναι βασική για να μπορούμε να τραγουδήσουμε σωστά.

Πρώτα πρέπει να μάθουμε πως δημιουργούμε ήχο, τι τύπος φωνής είμαστε, να κάνουμε εξάσκηση με ασκήσεις πάνω σε κλίμακες και μετά μπορούμε σιγά σιγά να αλλάξουμε το τρόπο που ακουγόμαστε και να κάνουμε τον ήχο μας πιο συγκεκριμένο.

 
Αυτά πιστεύω είναι τα 3 βασικά στοιχεία με τα οποία όλοι ΞΕΚΙΝΑΜΕ να τραγουδάμε.
Βέβαια κάθε ένα από τα παραπάνω στοιχεία έχει πολλές αναλύσεις και απορίες, εδώ είναι απλά ονομαστικά και περιληπτικά! Περιμένω να τα αναλύσουμε όλα μαζί, γιατί πιστεύω ότι ο ένας μαθαίνει από τον άλλον!
 
Γνώρισε και νιώσε την φωνή σου!